Odd’s kommentarer fra løp nr. 23 på Helgelandsmoen

ODDVAR – HELT KONGE MED 60 I BOKS !

 

All tvil til side om hvem som vil overvintre som konge på smultringhaugen.

81-årige superveteran Oddvar Larsen stemplet inn til sin 60. null i sesongens nest siste løp ved den tidligere pistolbanen på Helgelandsmoen. DaTore Tellefsen var førstemann til 50 i 2011 regnet man vel med at «løpet var kjørt» for Oddvars hegemoni som den uovervinnelige nullsankeren, men den gang ei. Veteranen har slått hardt tilbake med fire fulltreffere denne sesongen og har altså inntatt førersetet alene igjen. Vi kan bare gratulere Oddvar med nok en milepel. Ytterligere nuller i sesongens siste tirsdagsløp var det en håndfull deltagere som sto for. Brit Olaug Monserud løp inn til sin 24., Arne Røine til sin 22. og Anne Lise Dølerud vil bli krushonorert for sin 20. Kari Bjørnstad får gullmerket for sin 7., og Bjørn Solberg bokførte nummer fire.

Så er det klart for nok en nulløpsavslutning på tradisjonelt vis i Idrettsparken/Schjongslunden på lørdag. I kampen om årets gjeveste trofeer ser det meste ut til å være avklart. Ikke alt for mye skal røpes her, men det er soleklart at en høyst fortjent og populær seier vil gå til Øystein Ringnes i herrenes lange løype. Ekstra artig at den sterke løperen endelig lykkes, med lang fartstid og ingen tidligere seire. Venke Nyhus derimot er meritert så det holder, og ser ut til å ta sin niende sammenlagtseier og tredje vandrepokal siden hun gikk til topps for første gang i damenes lange løype i 2001. Sterkeste opponent her er Berit Hvinden Dahl som kan sørge for en jevn kamp med et godt avslutningsresultat. I damenes korte løype ser det ut til at Tove Stensrud har festet grepet for lengst og i den tilsvarende herreløypa ser det ut til at Odd Edvardsen kan gå helt til topps og endog ha muligheten til «the double» siden han også er cupfinalist. Helt klart er det også at Jonas Støen Solberg vil bryte jentehegemoniet i barneklassen med en sesong med to nuller og mange lave tall. Ekstra høy sosial faktor vil ellers prege denne lørdagsettermiddagen med mye godt fra «cateringen»,

Premieringer og premietrekninger og div. utmerkelser etc., og vår egen artist Knut Amundsen med gitar og klassiske hitlåter.P1070830