Odd’s kommentarer fra løp nr. 22 Gul Bru

ODDVAR  L.ENEKONGE PÅ «HAUGEN» OG

EDVARDSEN OG OLBERG CUPFINALISTER.

 

Det er mye som er i særklasse med tirsdagens nulløpsarrangør ved gul bru på Eggemoen. Særdeles vital og sprek  som aktiv nulløper er jo Karsten Hansen fra Vågårdsbygda og ved gul bru på Eggemoen råder han grunnen som nulløpsarrangør. Nå som 90- åring og desidert eldst som arrangøransvarlig for et av sesongens løp. Karsten valgte å holde seg ved klokka på tirsdag og kunne sende 98 ut på «smultringjakt» på en flott høst-ettermiddag, der også fire deltagere skulle ta peiling på en cupfinaleplass 10.oktober. Det ble en svært tett kamp mellom Britt-Ellen Halse og Odd Edvardsen, og førstnevntes 2-tall kunne så avgjort vært godt nok, men da Odd like godt slo til med sesongens tredje null, og sin 37.totalt, så kan han entre sin første cupfinale. Motstander blir Knut Olberg som mottok cuptrofeet i 2001. Han beseiret Brit Sandlie med 8 mot 13. Dermed blir det to ganger Britt i «bronsefinalen».

En begivenhet som vi har all grunn til å understreke ved dette, sesongens 22.løp, er det faktum at Oddvar Larsen med sesongens tredje null igjen troner alene som «Konge på Smultringhaugen». Det var grunn til å tro at 81-åringen fra Heradsbygda hadde «abdisert» for noen år siden da Tore Tellefsen ikke bare yppet seg, men også overtok tronen i en periode. Etter at det også har vært uavgjort innimellom så er det altså nå Oddvars 59. som er det bokførte topptall. Så er det da kun to løp i årets sesong for Tore å komme ajour. Eller skal Oddvar ta sin 60. ?

Det var for øvrig ti som kunne forlate dette «jaktterrenget»med full klaff.

Liv Gjerdingen med sin tredje for året har nå 37 totalt, mens Berit Hvinden Dahl  og Ragnhild Holen også stemplet sin tredje denne sesongen og har henholdsvis 26 og 18 i sine karrierer. Finn Edvardsen kan notere 16, og Vilbjørg Ohren 15, mens Elisabeth Steinkjer er på «randen» til krus med sin 11. Ingunn Fossbråten krediteres for sin 8. og unge Jonas Solberg slo til med sin andre på rappen og har nå 4 i sin heller ferske karriere som nulløper.

Den tidligere pistolbanen på Helgelandsmoen er arenaen for sesongens siste tirsdagsløp, før finaleløp og fest i Shjongslunden neste lørdag.P1070803