Odd’s blogg fra løp nr. 1

BLIDE FJES ERSTATTET SOLA I NULLØPSÅPNINGEN.

Det var ikke mange plussgrader de 74 startende fikk kjenne på da nulløperne møttes til sesongstart i Schjongslunden med 11. April på kalenderbladet. «Hustrine» forhold til tross, det var bare blide fjes som markerte at det i dette året er 50 år siden det hele startet, og gjensynsgleden blant de som har vært med i brorparten av disse årene var til å ta og føle på. Så får man da heller bare akseptere at ens egne år også har fulgt med på lasset, og at man kanskje etter hvert har blitt en «nisje» i det omfattende tilbudet til folkehelsas beste. Nå er det vel heller ikke riktig å tillegge Schjongslundens eminente terreng som hovedrolleinnehaver i åpningsløpet, for som man også har kunnet oppleve enkelte ganger tidligere, så var den ikke helt vårklarert. Derfor måtte langløperfeltet, bestående av 7 fra spinnesiden og 16 menn sendes ut i Schjongstangen og Løkkaområdets veitraseer. Fint løst av Turid og Gunnar Kvifte. Det var kun fjorårets klare sammenlagtvinner blant de trenede idrettsmenn, Torkil Myrvold som traff på smultringtallet i den løypa, og dermed har fått en flying start også på årets konkurranse. Det var karrierens 29.null, og da venter krus rundt «hjørnet» neste gang nullen viser seg. I kortløypa som var sentrert rundt stadionområdet og Ringeriksgata, kunne en av de virkelig garvede i gamet, Karl Munkerud stemple inn til sin 53. fulltreffer. Kirsten Bakken noterte sin 18. og Leif Berg blir krushonorert med sin 12. En dag som ellers bar preg av fuktige tilstander fant det riktigst å gå over i en oppholdsfase rundt starttid, så her var det bare søledammene som gjorde krav på oppmerksomheten. De to neste løpene er også med start fra pumpehuset i Schjongslunden, og forhåpentligvis med mer preg av sommerlige glimt.Berit har El-forsyningen under kontroll