Odd’s kommentarer fa avsluttningen 18/10-19

Cupvinnere 2019

Natalie, Kirsten, Gunnar, Kari og Rolf Arne, seriemestre 2019

Da er kveldens «tellekorps» ferdige med resultatene

Gunnar og Turid, vinner av ekteparklassen 2019

En flott festkomite, og et flott kakebord

TETTE DUELLER I NULLØPSAVSLUTNINGEN.

I trimvennlig høstvær avsluttet nulløperne den 47. sesongen i jakten på «smultringtallet». Drøye 70 talte forsamlingen som befant seg på startstreken ved HBK-huset for å legge ut på årets siste runder i Schjongslunden. Det var imidlertid kun Harald Bunes som stolt kunne konstatere at stemplingskortet var i nullmodus og derved innkassere karrierens 26. Det lå også til rette for tette dueller i kampen om de gjeveste trofeene. Så tette skulle det vise seg å bli på spinnesiden at man gjerne kan ta i bruk sportens velkjente uttrykk «fotofinish». I begge klassene endte det uavgjort i toppen, og i ren reprise fra fjoråret var det Kirsten Bakken og Liv Gjerdingen som kjempet om «gullet» i den korte løypa. Med 4-3 i antall nuller så forsvarte Kirsten fjorårstittelen. Nye navn hadde sitt nappetak i den lange løypa der Kari Rustad og Cecilie Tomter endte på samme poengsum. Ingen av dem kunne oppvise nuller i sine regnskap så her ble det 2-1 seier til Kari i antall 1-tall. Dette kom altså for dagen da nulløpsfamilien etter endt innsats i løypene var samlet til årets hyggelige avslutningshappening, denne gang i toppetasjen på AKA -arena. Her kunne også statistikkguttas tall vise at Rolf Arne Strand ble den klare vinner av herrenes lange løypa foran Aril Bekkåsen, mens Gunnar Kvifte med årets beste resultat, 26, var to sekunder foran superveteran Oddvar Larsen i kortløypa. 85-åringen er imidlertid med sine 68 nuller «Kongen på Smultringtoppen» i klar posisjon, der det også er klart at Brit Sandlie med sine 49 nuller vil overvintre på «Dronningtoppen». I barneklassen var det kun Nathalie Tellefsen som kunne oppvise 15 løp. Jenta med gode nulløpsgener fra meritterte besteforeldre hadde imidlertid så godt sammenlagtresultat at seierstrofeet er vel fortjent. Også i årets cupfinaler ble det spennende dueller. Aril Bekkåsens 3-tall skulle vise seg å holde mot Gunnar Kviftes 4 i Gullfinalen. I bronsefinalen ble det uavgjort 4-4 mellom Øystein Ringnes og Leif Berg, der bronsen ble avgjort ved det laveste antall sekunder totalt i løpet av cuprundene.Dette gikk i klar favør av Øystein med en imponerende serie. Turid og Gunnar Kvifte kunne motta premien som årets trimpar. Det vanket ellers en oppmerksomhet til de som hadde fått med seg alle sesongens 22 løp, Karl Hermod Aarøen, Trinelise Østvang, Elisabeth Steinkjer, Gerd Rygg, Turid og Gunnar Kvifte, Oddvar Larsen, Eilert Johnsrud, Erland Johnsen og Eva Solnes Pedersen.

Terje Sandlie som både tåler betegnelsen «Nulløpenes far» og «Sjefen over alle sjefer» dirigerte diverse trekninger og et velfylt premiebord. Det vanket også innrammet diplom til alle nye 80-åringer som er å se i løypene, og Terje hadde blomsteroppmerksomhet til sine medhjelpere i Gruppa.

Vidar Skjeggerud dirigerte hovedpremieutdelingen med sikker mikrofonføring og kunne berette at 79 var premiekvalifiserte med tilstrekkelig antall løp.

I god tradisjon er det «Team Torill Munkerud» som har den ikke minst viktige del av festen, nemlig bevertningens organisering og opplegg, og en meget omfattende utlodningssekvens.

Det er grunn til å si Vel Blåst til nok en vellykket nulløpsavslutning.