Odd’s kommentarer fra løp nr. 22

FIRE MED NULLGEVINST PÅ EGGEMOEN.

 

«Det lakker mot enden» som jenta sa hu satte seg på en nymalt krakk. Det lakker også mot enden på årets sesong. Med oktober på kalenderbladet og vissheten om at dette var det neste siste tirsdagsløpet før avslutningsuka så må en altså ha full skjerping  for å pynte på resultatregnskapet. I Vardars løyper på Eggemoen var det i hvert fall fire som benyttet anledningen i fullt monn. Elisabeth Steinkjer stemplet sin 19. og kan rekke krusutmerkelse før sesongpunktum settes, mens Jonn Olav Eriksen med årets tredje smultringtall nå er oppe i 18 totalt. Runa Olberg og Svein Amundsen har begge 10 i sine totalregnskap. Sistnevnte den eneste med full klaff i den lange løypa. Det er fortsatt ingen som kan utropes som sikre vinnere i noen av klassene når to løp gjenstår. Bjørn Steinar Tuftin har festet et grep i kampen mot Aril Bekkåsen. Begge fikk 1 denne gang og fire sekunders forsprang til Soknagutten i en sterkt representert nulløpsfamilie, med søster,bror, mor og tante stabile på startstreken. I damenes lange løype har Berit Hvinden Dahl  i sin duell med Kristin Amundsen nå overtatt ledelsen med to sekunder, mens det er enda tettere i damenes korte løype der Kirsten Bakken har kun ett sekund til Liv Gjerdingen og Elisabeth Steinkjer pustende disse to i nakken. I herrenes korte løype har Øystein Ringnes skaffet seg ei luke på tre sekunder til Gunnar Kvifte, med Oddvar Larsen og Stein Bøhmer tett på.

Sesongens siste tirsdagsløp foregår på Hensmoen. Alltid spennende å se hva arrangør Tore Tellefsen finner på i sine løypevalg der. En har tidligere «vrier» i friskt minne. Det er imidlertid grunn til å minne om at det blir tidligere seint, og at hodelykt ikke bør være nødvendig.