Odd’s kommentarer fra løp nr. 21

Thorleif og Svein. Null i dag!

KARL HERMOD OG TORE CUPFINALISTER !

Uansett tvilsomme værprognoser fra YR, så later det til at værgudene holder sin gode hånd over Eggemoens nulløpskvelder. Så også på denne nest siste tirsdagskvelden i årets sesong. Et femtitall kunne således være forvisset om at søledamslalåm ikke var en innlagt øvelse i den såkalte RIK-traseen. Thorleif Gravdahl og Svein Dahl kunne forlate arenaen med smultringtall på sine kort. Det var Thorleifs 47. og Sveins 37., så her er det altså snakk om gutter med lang fartstid i løypene. Så knyttet det seg selvsagt spenning til kveldens semifinale i cupen. Brit Sandli skulle forsvare spinnesidens ære i sitt møte med Tore Tellefsen og et 3-tall ville sannelig gitt finaleforhåpninger, men Tore stemplet 2, og er dermed klar for sin første cupfinale. Han møter dermed cuphistoriens mest gullkantede utøver, Karl Hermod Aarøen som med sitt 4-tall fikk en klar seier i sitt møte med Karl Munkerud som opplevde et uvant tosifra 13-tall. Dermed blir det bronsefinale på avslutningsdagen mot Brit Sandli. Karl Hermod var den første cupvinner da denne konkurransen ble opprettet i 1993, og må altså beseire tidenes nest største nullsanker, Tore Tellefsen i en finale der 81-åringen jakter sitt femte cuptrofe. Akkurat så spennende og uforutsigbart som en finale bør være.

Så står altså sesongens siste tirsdagsløp for tur, også på Eggemoen, men i en annen trase. Alltid med et visst vemod. Et visst vemod knytter det seg også til nyheten om Karsten Hansens bortgang, få dager før hans 97-årsdag. Denne kjernekaren som for alltid vil forbindes med «Gul bru», som er den eldste med gjennomført nulløp i en alder av 92 år og 238 dager. Også den eldste cupvinner da han som 85-åring kunne heve trofeet i 2010, og seriemester i 1984. Alltid trivelig rundt Karsten som var en av distriktets mest profilerte orienteringsløpere i mange år, og gjerne nøt stillhet og hjernetrust ved sjakkbrettet. Nulløpsfamilien vil minnes ham i ærbødighet. Vår kondolanse til hans nære og kjære.

 

Karsten har kontroll med klokkene