Noen betraktninger fra Odd

SPENNENDE DUELLER I SESONGINNSPURTEN

Med tre løp igjen før man  samles til hyggelig sesongavslutning i HBK-huset ser man at det brygges opp til spennende dueller i kamp om årets trofeer.

Her kan ting fort avgjøres først  på finaledagen i Schjongslunden. Vi skal ta en rask kikk på tingenes tilstand per øyeblikk.

Fortsatt nedgang i antall langtløpende damer med 15 løp men allikevel en spennende fight helt i toppen. Kristin Amundsen har opparbeidet ei luke på fire sekunder til Berit Hvinden Dahl, 73 og 77, og begge har sterkt forbedringspotensiale med 10 som første stryktall. Kristin er ikke blant tidligere trofevinnere mens Berit tok «the double» i 1998, altså 20 år siden.

I herrenes lange løype jakter Soknagutten Bjørn Steinar Tuftin sitt første trofe. Med 32 har han fire sekunders forsprang til fjorårsvinner Aril Bekkåsen. Begge har 5 som første tall å bli kvitt. Asbjørn Solvang som har kunnet plassere tre vandrepokaler på premiehylla etter ni sammenlagtmesterskap tar peiling på en topp tre også i år. Han innehar nemlig denne plassen med 42 og en sekser å kvitte seg med.

Damenes kortløypevinnere de to siste årene, Liv Gjerdingen og Kirsten Bakken er i en tett innspurtsduell. To sekunder skiller i Kirstens favør, 28 og 30, og begge med 4 å stryke. Liv har også mulighet for «the double» i  år som cupfinalist. Elisabeth Steinkjer holder en klar tredjeplass her med 36.

Tidligere langløypemester Øystein Ringnes har grep om tetplassen i herrenes korte løype med 25. Tre sekunder er ledelsen til superveteran og «Konge på smultringhaugen», Oddvar Larsen. Begge har 4 som første tall som skal forbedres. Kun sekundet bak Oddvar følger de to siste års vinner Gunnar Kvifte, mens Stein Bøhmer må betraktes som en «dark horse» i en kamp om pallplass.

Blant den aller yngste garde har det dessverre ikke vært så stor tilslutning i årets sesong, og dessverre ingen som kan utropes som vinner med 15 løp.

Vi får legge skylda på alle aktiviteter som fenger dagens yngre.