Odd’s sesongblogg 2017, samt et knippe bilder fra 2017

Så er nulløpene 2017 i gang. 180 løpere legger i veg

Gunnar har samlet inn dagens kort (180 i alt)

Dagens arrangørstab, Torunn og Olav

Dagens arrangementskomite

Kveldens arrangementskomite, Trond og Jon

Ståle og Per. Ståle klar for to runder, Per passer klokkene

Vidar og Øystein, henholdsvis løypesjef og el-kabelsjef

Odd med stoppeklokka. Snart går startskuddet

Kveldens løypebas, Svein. Veldig flotte løyper!

Her er alt i god tid gjort klart for nulløp. Gerd rekker til og med noen omganger med strikkepinnene før startskuddet!

Jon Anders har alt under kontroll

Harald med frue, kveldens komite

En blid arrangørstab.

Dagens jubilant (92 år) har alt under kontroll

Kveldens arrangørstab fra Vardar

Terje sørger for korrekt start

2017 VISER LANGLØPERNE  I MINDRETALL-

MEN STADIG KORTLØYPEVEKST.

Tradisjonell avslutning på Schjongslundens bladdekte stier med 14.oktober på kalenderbladet.  Været hadde kledd seg i tilnærmet sommerlig drakt og 79 la ut på årets avsluttende runder i håp om å føye nok en null inn i årsregnskapet. I likhet med fjorårets finaleløp så var det også i år syv som kunne koste på seg et ekstra bredt glis – og bredest, senior i særklasse Karsten Hansen. 92 åringen fra Vågårdsbygda stemplet sesongens første null. Et slags dagens dobbel ble det på ekteparet Munkerud, mens de øvrige var Thorleif Gravdahl, Vidar Skjeggerud, Elisabeth Steinkjer og Ole Christian Klemmetsrud.

 

SIDSEL E. OLSEN OG ARIL BEKKÅSEN  KLARE LANGLØYPEVINNERE.

Både Sidsel og Aril kunne legge ut på avslutningsrundene med fullstendig senkede skuldre i god forvissning om at trofeene var i boks. Sidsel som har lang fartstid, men ingen hovedtrofeer å slå i bordet med, sørget dermed for

at vandrepokalen får overvintre i Hole. Det ble for øvrig en historisk overlegen seier der 39 sekunder ble resultatet, mens det ble så intens kniving om de øvrige pallplassene at man måtte ty til finregning på antall nuller, 1-tall, 2-tall og endog 3-tall for å plassere Berit Hvinden Dahl foran Jorun Tuftin. Begge endte på 81 sekunder. Det er for øvrig å bemerke at kun seks hadde 15 løp i damenes langløype. Det er betenkelig, og i politiske termer ville man vel ha snakket om å bevege seg rundt «sperregrensa». Altså et uttalt mål i 2018, flere lengreløpende  fra spinnesiden. En like soleklar vinner i herrenes langløype var Aril Bekkåsen som beveget seg helt nede på 21 sekunder etter en forrykende vårsesong- en svakere åpning på høstsesongen, men en desto bedre avslutning. Dermed er det Aril som er første navn på en nyoppsatt vandrepokal etter at Asbjørn Solvang sikret seg sin tredje vandrepokal i fjor.

Ole Jonny Kongsmo ble nr. 2 i årets konkurranse med 40, mens Paul Meier ble nr. 3 med 42.

 

LIV GJERDINGEN  OG GUNNAR KVIFTE 

MED STERKE KORTLØYPETALL.

Etter Gunnar Kviftes stormsesong i fjor med åtte nuller og «verdensrekorden» 12 sekunder på 15 løp så var det selvsagt ganske utopisk med en gjentagelse. Ikke desto mindre forsvarte han fjorårstriumfen. Riktignok med kun tre nuller i år, men allikevel med så vidt mange lave tall at han landet på årsbeste 18 som selvsagt også er et meget godt sluttresultat. De øvrige pallplassene gjorde krav på «fotofinish» der både Jan Kristoffersen og Karl Munkerud endte opp med 31 sekunder, men Jans fire nuller mot Karls tre ble avgjørende.

Liv Gjerdingen som for øvrig kan skilte med fem langløypemesterskap i sin lange karriere ble årets klare vinner i spinnesidens kortløype. Med 25 sekunder kunne også hun innkassere en klar seier og dro med seg Rigmor Myhre med 33 til dobbel Jevnakertriumf. Elisabeth Steinkjer kapret den tredje plassen her med 35 sekunder. Med deltakernedgang hos langløperne er det desto hyggeligere å se en voksende deltakelse i den løypa der man med oppvarmingsrunden gjerne gjennomfører rundt 3 km på kvelden. Høy sosial faktor vil vi tro er et viktig element her, der nye ansikter tydelig finner seg til rette i denne uhøytidelige konkurranseformen med litt spenning attåt. En ekstra honnør gir vi til Krødsheradkvinnen Laila Thorud som er bosatt på Noresund og reiser hver tirsdag med buss til Sokna for å slutte seg til søster Reidun Tuftin fordi nulløp har blitt ukas høydepunkt. Når hun da også har fått med seg alle sesongens løp så er det grunn til å imponeres.

HENRIK FARMEN ÅRETS JUNIORMESTER.

I barneklassen er det så absolutt ønskelig med flere på startstreken. Det er viktig med rekruttering også i jakten på smultringtallet. I år var det kun to som hadde 15 løp, og 6-årige Henrik Farmen som også traff på nullen i det siste mailøpet på Bergermoen ble sammenlagtvinner i barneklassen med 85.

Tidvis har det vært med oppimot 10 så la oss håpe på et oppsving neste år.

 

TURID OG GUNNAR  BESTE  TRIMPAR IGJEN.

I år som i fjor og for femte gang i sin nulløpskarriere var det Turid og Gunnar Kvifte som dro av gårde med trimpartrofeet. For første gang ble det dette året besluttet at det også i kamp om dette trofeet skal være 15 tellende løp på hver. Med 67 som resultat forsvarte ekteparet tittelen. Med Torill og Karl Munkeruds nuller i Schjongslunden knappet de inn på avstanden og endte på 73, med Ingrid og Jan Arild Gulbrandsen på 3.plass med 79.

ELISABETH STEINKJER ÅRETS CUPMESTER.

Etter at Liv Gjerdingen og Jan Kristoffersen hadde tre semifinaleoppgjør før Liv avgjorde det hele, så var det altså klart for ren damefinale med Elisabeth Steinkjer og Liv Gjerdingen i cupfinalen. Liv hadde muligheten for «the double» med seier her, men et 5-tall kom til kort da Elisabeth kunne framvise null på sitt kort og kunne utropes til årets cupmester !

Det artige med cupen er jo at det her kan vanke et trofe til deltakere som ofte ikke er bortskjemt med å skrive seg inn i historieboka, og Elisabeth har vært en av de mest trofaste tirsdagssliterne med en hel rekke sesonger uten å miste et eneste løp.  Bronsefinalen ble et meget jevnt oppgjør mellom Jan Kristoffersen og Bjørn Steinar Tuftin der soknedølingen Tuftin trakk det lengste strået med 2-3.

 

EVA OG ODDVAR  ALENEREGJERENDE PÅ«SMULTRINGTOPPEN».

Med ett smultringtall hver for Eva Gulbrandsen og Oddvar Larsen denne sesongen så er det nok til å sende disse veteranene til topps som Konge og Dronning på «Alle tiders smultringtopp». Oddvar med 62 og Eva med 46. De nærmeste opponentene Astrid Kristensen og Tore Tellefsen har opplevd nulltørke denne sesongen og ligger en null bak. Astrid har dessuten fått selskap av Brit Sandlie, så her ligger det til rette for hard kniving også neste år.

TID FOR «PARTY» !

Ingen nulløpsavslutning uten «party» der Torill og hennes medhjelpere

jobber med «cateringen» på høytrykk mens festsalen i HBK-huset fylles opp med medbrakte premier på et etter hvert velfylt premiebord . Statistikkgutta jobber også på høytrykk med sitt tallmateriale som er samstemt før sesongens siste resultater skal inn. Sjefen over alle sjefer, Terje, har hånd om alt som skal foretas av trekninger på terminlistens nummertall, gratislodd for alle som er tilstede, og alle som har 15 løp. Her vanker det Gjestegårdsmiddager, lunch i Fengselet og gavekort hos Sandberg Sport. Velfylte kaffekanner plasseres på bordene og mat- og kakehungrige i disiplinert kø fyller sine asjetter med alt som gane og mage kan begjære. Ringerikes Blads utsendte , Mari Johnsen Viksengen, ønskes velkommen og har bestemt seg for å få med mest mulig av «de faste postene», som det het i radioen i «gamle dager». Med utlånt mikrofon og lydutstyr av Magne Nilsen kunne Odd Hølen, som stadig er i gjenbruk, men føler at etiketten «best før….er passende, så smått henlede oppmerksomheten på det «sportslige». En liten premie til de fem av den yngre garde som hadde tråkket rundene denne lørdagen, overlevert av sjefen, og Torill som hadde sin kunngjøring om dagens nuller og konkluderte med at årets antall nuller stoppet på 133 mot fjorårets 148. Premier til samtlige som har fått med seg alle 24 løp i år, tretten i alt, nemlig Turid og Gunnar Kvifte, Torill og Karl Munkerud, Liv Gjerdingen, Rigmor Myhre, Eva Solnes Pedersen, Laila Thorud, Reidun Tuftin,Sidsel E. Olsen, Oddvar Larsen , Øystein Ringnes og Bjørn Steinkjer.

De fire som dannet «sluttspillet» i cupen ble så kalt fram og Elisabeth Steinkjer kunne motta det spesialdesignede fatet som årets cupmester, mens Liv Gjerdingen tok «sølvet», Bjørn Steinar Tuftin «bronsen» og Jan Kristoffersen premiert som nr. 4.

PÅ GRENSEN TIL ALSANG !

Det har også vært en tradisjon med nulløpssangene . På grunn av manglende musikalsk støtte i fjor ble de sanglige røstene spart da, men Magne Nilsen, utstyrt med sin kassegitar, og presiserende at dette å synge etter Knut Amundsen var like utfordrende som det berømte skihopperutsagnet, så tok han sjansen på å dra i gang allikevel. Og sang ble det, selv om mikrofonmakkeren falt av innimellom, men med utlagte sangark var det flere som tok del i «karaoken» Magne sto ellers for

egen vokalunderholdning med gode tolkninger av Ulf Lundell, Stanley Jacobsen og noe så vidt krevende som Otto Nielsens «Hanhoin i band».

Noe som også har blitt en tradisjon de senere år er et innrammet diplom til nye som har rundet 80 og fortsatt er i full fart i løypene. Det var kun en dette gjaldt i år, og selv om Tove Aamodt ikke har lang fartstid i sporten, så er hun et godt bevis på at det aldri er for sent å bli nulløper.

Sjef Terje synes medarbeiderstaben i «Gruppa» fortjener en blomstrende takk for innsatsen, og denne staben har det gjennom en årrekke vært lite gjennomtrekk i: Torill Munkerud, Asbjørn Solvang, Tor Søgnen, Erik Monserud,Berit Myhre, Tore Tellefsen, Vidar Skjeggerud, Knut Olberg og Odd Hølen. Alle med sine oppgaver i «organisasjonen». Selv nedtoner sjefen sin egen rolle, beskjeden som han er, men er det noen som fortjener en stor blomst så er det sannelig Terje, i godt kompaniskap med Brit.Det står som kjent en kvinne bakom alt !

RØDVIN POPULÆRT PÅ PREMIEBORDET.

Så er det klart for hovedpremieringen. Vidar Skjeggerud dirigerer denne, der rundt 90 med de premiekvalifiserte 15 løp skal honoreres, med førsteprioritet til de tre beste i hver klasse. Selvsagt de obligatoriske premiene og vandrepokalene til vinnerne, i tillegg til valget på det fyldige premiebordet. Vi registrerer at rødvinsflasker lå høyt i kurs og forsvant raskt, mens noe så vinterkoselig som tre 60 liters sekker med flott bjørkeved var mindre påaktet. Kanskje tankegangen gikk i retning av at det var bedre å drikke opp premien enn å brenne den opp?

Torills gode hjelpere solgte lodd til den store gullmedalje og som vanlig var det et rikholdig antall gevinster og god spredning i vinnerlykke der fruktkurven er den klassiske hovedgevinsten og fant veien til Per-Arne Jensen.

Så var det dags til å si hverandre takk for i år, og en stor takk til Torill og hennes hjelpere som nok en gang hadde gjennomført til beste terningkast. Litt kortere ventetid for sesongen 2018. Det betyr tidlig påske og 3. påskedag allerede 3.april. Kanskje start allerede da?

Ha en god opptreningsperiode til da!

 

TAKK FOR I ÅR!