Odd’s sluttkommentarer for sesongen 2016

ASBJØRNS  NIENDE  TRIUMF OG GUNNARS

REKORDER  ÅRETS TOPPRESTASJONER.

 

Ikke så vanskelig å enes om at dette er «høydare» ved sesongslutt, men vi tror også det har vært mange høydare for den enkelte utøvers personlige forbedringer i tallenes tale. At Kirsten Bakkens 18 sekunder i damenes kortløype også er en «høydare», og representerer ett sekunds forbedring av Liv Tangens 2013 resultat som rekord på spinnesidens kortløype. En høydare også for Torunn Mathisen som kunne stoppe Venke Nyhus’ seiersrekke på fem strake og hindre hennes tiende sammenlagtseier ved å gå til topps i damenes lange løype. En høydare også for Nina B. Karlsen som i en lang juniorfartstid ble kronet med seier i barneklassen denne sesongen. Sesongens deltakertall totalt sett kan så langt i fra tåle betegnelsen «Høydare», uten at vi skal kaste oss inn i dypsindige betraktninger om det. Nulløp har sin positive nisje i mosjonsløpmarkedet, sliter ikke med røde regnskapstall, og så lenge ivrige drivere i «gruppa» står på, så vil også sporten vandre videre. Mer betenkelig er det kanskje at denne «drivergjengen» som går under navnet «gruppa» for lengst har nådd «retroalderen» med unntak av et par på tidlig sekstitall. For å si som Stanley Jacobsen i si kjente vise « ein skigard kan ikkje vara evig veit du»,

så en tillemping av yngre «lærlinger» før samtlige i dagens admis er gamlehjemsmodne vil være av det gode.

 

EN AV DE SYV NULLENE  I AVSLUTNINGSLØPET FIKK AVGJØRENDE UTFALL .

Det var noe i underkant av hundre godt påkledde trimmere som la ut på de bladdekte stier i Schjongslunden i jakten på årets siste nuller. Syv lyktes i den jakten, og en av dem skulle vise seg å bli helt avgjørende , hvilket framgår senere i denne oppsummeringen. Turid Kvifte oppnådde sin 26. og Grethe Tørrisplass sin 24. Jan Arild Gulbrandsen sin 21. og Kjell Tørrisplass sin 13. Krushonorert ble Kristin Amundsen med dusinet fullt, mens Per Ragnar Tuftin kan jakte krus neste sesong idet han stemplet sin 11. og Bjørn Steinkjer noterte nr. 10. Sesongens antall nuller stoppet dermed på 148, som er tre bedre enn i 2015.

 

ASBJØRN TILBAKE IGJEN PÅ TOPPEN OG NY VANDREPOKAL.

TORUNN  MATHISEN MED SIN FØRSTE  SAMMENLAGTVINST.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Etter at Ingebrigt Rygg og Øystein Ringnes tok seg av herrenes langløypetitler i 14 og 15 var Asbjørn Solvang «på hugget igjen» denne sesongen med en klar seier, sin niende totalt, og  tangering av Venke Nyhus i damenes langløype. Den tredje vandrepokalen finner altså sin endelige plass på premiehylla til den meget meritterte ådølingen. 23 sekunder ble årets vinnerresultat mens Olav Relling tok «sølvet» med 30 og Tore Tellefsen «bronsen» med 34.

Det er Torunn Mathisens navn som blir det første på den nyoppsatte vandrepokalen i damenes langløype. Denne løypa som er blitt så totaldominert av Venke Nyhus i en årrekke. Torunn har vært i tetbildet i noen av disse årene, og gikk altså helt til topps i år med vinnerresultatet 42,mot Venkes  54 og Sidsel E. Olsen nr. 3 med 84. Det var dessverre ikke mange som kunne oppvise 15 løp blant langtløpende damer i år.

 

 SUVERENE GUNNAR  KVIFTE  OG  KIRSTEN BAKKEN   MED

 STERKE  REKORDNOTERINGER  I KORTLØYPENE.

 NINA B. KARLSEN  «JUNIORMESTER».

 Gunnars fantastiske sesong har blitt behørig kommentert i høstens blogger på hjemmesida. Hans åtte nuller og 12 sekunder som gir et snitt på 0,8 sekunder på 15 løp vil vi uten videre påstå er uslåelig. Det måtte jo bare ende med en kalasseier i herrenes kortløype, der Øystein Ringnes i år fikk majoriteten av sine løp som følge av en skadereparerende situasjon, og 22 som resultat, med Stein Bøhmer på 3.plass med 28.

Kirsten Bakken kunne riktignok bare slå i bordet med en eneste null, men når du til gjengjeld har levert 10 stk. av «stang ut» tallet 1 (det er som kjent dobbelt så lett å få 1-tallet, siden det er på hver sin side av smultringtallet),og et lite knippe 2-tall, så må det nødvendigvis ende opp med et rekordlavt tall. 18 betyr at Kirsten har overtatt damenes kortløyperekord fra Liv Tangens 19 i 2013. Liv Gjerdingen ble toer i årets konkurranse med 25, og ble pustet i nakken av Elisabeth Steinkjer med 26.

Det er for øvrig i spinnesidens kortløype vi finner det største deltakertallet.

Enkelte løp har hatt godt innslag av den yngre garde, men det er dessverre et fåtall som har fått med seg de 15 premiekvalifiserte løpene. Nina B. Karlsen har vært en av de trofaste gjennom mange år og i år kunne hun motta trofeet som årets seiersjente med 75 som resultat, foran søsknene Eivind  og Kristine Solberg.

 

TURID SLO TIL NÅR DET GJALDT SOM MEST OG BERGET EKTEPARETS SEIER  I  PARKLASSEN.

Det var Torill og Karl Munkerud og Brit og Terje Sandlie  som var i «pole position» til å knive om seieren i parklassen. Gunnar Kvifte hadde lagt grunnlaget for en stor parmulighet, men medTurids mer beskjedne tallmateriale var det kun en null som kunne gi håp om seier. Og snakk om å være best når det gjelder. Turid stemplet null og dermed gikk parseieren for fjerde gang i nulløpshistorien til det pensjonerte lektorekteparet i Heradsbygda, foran de nevnte opponenter. Morsom Rolf Lidberg småskulpturell kunst av «trivlig gubbe og kjerring» var premien her.

 

TORBJØRN SOLVANG ÅRETS  CUPMESTER.

 Det er ofte tilfeldigheter og litt flaks og uflaks som preger cuprundene.

 Å bli slått ut med 1 eller gå videre med 20 har skjedd mer enn en gang.

 Det var Finn Edvardsen og Torbjørn Solvang som hadde kommet seg helt fram til Mesterfinalen der superveteran Solvang seiret 4-10.Nå skal det også legges til at seierherren i løpet av de seks rundene før finalen vartet opp med to nuller i tillegg til både 1-tall og 2-tall. Torbjørns beste cupplassering tidligere må en tilbake til 1998 for å finne da det ble delt 3.plass med Arild Martinsen. I bronsefinalen var det også en Thorbjørn som gikk av med seieren. 1-5 ble resultatet i Thorbjørn Solbergs kamp mot Rigmor Myhre, som følgelig var eneste dame i «sluttspillet». Alle fire ble overrakt nulløpsdekorerte fat i ulike størrelser av Terje Sandlie.

 

DOBLE  KONGER OG DRONNINGER  OVERVINTRER.

Det er en viss status i å være «Konge» eller «Dronning» på «Smultringtoppen». Oddvar Larsen var den ubestridte konge i mange år inntil Tore Tellefsen for alvor begynte å «bry seg»,og endog tidvis vippet Oddvar ned fra «pidestallen». Nå står begg notert med 61 «smultringer» og er likestilte som «regenter».Det samme er tilfelle med «dronningene» Astrid Kristensen og Eva Gulbrandsen som begge har 45 som mestscorende kvinner.De kan fort bli utfordret av Brit Sandlie neste år, som har 43 i sitt regnskap.

 

TRADISJONELL «BANKETT» -UTEN KNUTS  GITAR I ÅR.

Avslutningsbanketten i HBK-huset  har sine «faste poster». Torill og hennes gode cateringhjelpere sørget også i år for velanrettet oppdekning

av et velassortert utvalg av både høy og lavkaloriføde for alle smakssanser,

mens velfylte kaffekanner var plassert på bordene. Terje foresto sine trekninger på terminlistenummer, gratislotteriet for alle tilstedeværende, og en trekning for alle som hadde 15 løp. Her vanket det middager på Ringerike Gjestegård, luncher i Fengselets Brasseri og gavekort hos Sandberg Sport til heldige vinnere. En liten oppmerksomhet til de fire av den yngre garde som hadde deltatt i dagens løp, og premie til de som i år hadde fått med seg alle 24 løp. Dusinet fullt var det og knepent flertall i favør av «spinnesiden»og følgende «fullbefarne»: Liv Gjerdingen, Eva Gulbrandsen,Britt-Ellen Halse, Torill Munkerud, Rigmor Myhre, Eva Solnes Pedersen, Brit Olaug Monserud, Per-Arne Jensen, Oddvar Larsen, Torbjørn Solvang, Karl Hermod Aarøen og Jan Aaveren.

En meget savnet mann ved årets avslutning var Knut Amundsen, som dessverre var forhindret denne gang. Vi har jo blitt vant til entertaineren med sine eminente gitarriff og gamle gode schlagerhits», samt «på grensen til allsang» med de klassiske nulløpssangene.Dermed var et hyggelig og vesentlig underholdningsinnslag borte – likedan hans prima høyttaleranlegg. Nå løste det seg imidlertid på en grei måte da Magne Nilsen lånte bort sin mikrofon og forsterker uten at han selv hadde anledning til å stille opp.

Så vi sender Mange Hilsen til Magne Nilsen og takker for velvilligheten.

Nulløpsgruppas  medarbeidere ble så gjenstand for blomsteroverrekkelse av sjefen. Torill Munkerud, Asbjørn Solvang, Erik Monserud, Tore Tellefsen, Vidar Skjeggerud og Odd Hølen var alle tilstede, mens Berit Myhre, Tor Søgnen og Knut Olberg ikke var tilstede. Innrammet diplom til

to nye 80-åringer dette året ble overrakt til Astrid Kristensen og Arne Røine, som begge har lang fartstid i nulløpsløypene.

Torill Munkerud sørget så for trekningen av de mange gevinstene etter et innbringende loddsalg.

Da var ikke klokka blitt så veldig mye over 18.00, og folket takket hverandre for nok en lang og hyggelig sesong med de beste forsetter om nye treff i 2017, og siden Påske er noe senere neste år så blir jakten på smultringtallet satt i gang  tredje påskedag 18.april i Schjongslunden.

TAKK FOR I ÅR !                                                                                                                                                    

Klar for årets første nulløp

Klar for årets første nulløp

Siste mulighet for finpussing av differansene

Siste mulighet for finpussing av differansene. Årets siste nulløp