Odd’s kommentarer fra løp nr. 21

GUNNAR  STORMER VIDERE OG EVA OG ODDVAR UTLIGNER  PÅ  «ALLE TIDERS» !

Det skjedde faktisk litt av hvert av interessante poenger i tirsdagens løp på Hvervenmoen, og nok en gang «tar» Gunnar Kvifte en vesentlig del av overskriften. Med tre løp igjen av hans utrolige sesong så er «verdensrekorden» i kortløypa forbedret med ytterligere ett sekund, og lyder nå på 14 sekunder, og et snitt på 0,93. FANTASTISK !

Det er også grunn til å spandere overskrifter på Eva Gulbrandsen og Oddvar Larsen som nå er ajour med Astrid Kristensen og Tore Tellefsen på de respektive «Smultringtoppene» i sesonginnspurten. Oddvars første av året og nr.61 i superveteranens over 40-årige karriere. Eva Gulbrandsen har vel omtrent tilsvarende lengde på sin fartstid i «bransjen», og presterte altså sin 45. null. Britt-Ellen Halse stemplet inn til sin andre på rappen og sesongens tredje, og vil bli krushonorert med sin 20. fulltreffer.Den 13.nullen ble det på Torunn Mathisen. Den tredje for året som bringer henne opp som en skikkelig utfordrer for meritterte Venke  Nyhus i innspurten. Nå er det nemlig Torunn som sitter i førersetet. Kan hun sette en stopper for Venkes 10. sammenlagttriumf ? Per Ragnar Tuftin løp inn til sin 10., og filmmannen Steinar Hybertsen kunne i en meget kort debutsesong i «smultringjakten» allerede notere sin første fulltreffer i duellen med sin yngre bror Tage som endte med stolpetall. Dramatisk ble det for Asbjørn Solvang som opplevde å måtte bryte et nulløp for første gang i sin 21 år lange karriere. En hoftekollaps etter noen hundre meter satte en fullstendig stopper for videre gjennomføring. Asbjørn er igjen i front i kampen om sammenlagtseieren og hans tredje vandrepokal, og håper selvsagt å kunne fullføre sesongen, med god hjelp av sin hardeste konkurrent , fysioterapeut Olav Relling. Den andre semifinalen i cupen mellom Rigmor Myhre og Finn Edvardsen endte med klar seier 1-7 til sistnevnte, som dermed møter Thorbjørn Solvang i årets cupfinale, mens det blir bronsefinale på Rigmor Myhre mot Torbjørn Solberg.

Neste tirsdag er det altså Karsten Hansens løyper ved «Gul bru» på Eggemoen som skal gjennomføres. Nulløpenes desiderte nestor runder 91 år dagen før, så her er det også en rekord å merke seg med den spreke Vågårdkaren i hovedrollen.

 

 

 001p1080482