Odd’s kommentarer fra løp nr. 21

TI NULLER PÅ BØRDALSMOEN.

 

Paraplyberedskap også denne tirsdagen på Børdalsmoen, men det var heldigvis ikke vedvarende striregn som preget flatløypa i Hovsmarka der «Glade Hjul» kunne sende 99 deltagere ut på «smultringjakt». Omtrent 10% lyktes i den jakten idet som nå er inne i innspurten av årets sesong.

Jarle Gjerdingen kunne notere sin 38. i en lang karriere. Lang fartstid kan i hvert fall Britt Olaug Monserud slå i bordet med da hun løp inn til sin 23.null, mens Turid Kvifte stemplet det magiske tallet for 24.gang. Jan Arild Gulbrandsen har nå 18 og Britt-Ellen Halse 17 i sine regnskaper. Gro Anita Karlsen kan nå gratuleres med krus for sin 12., mens «modern» Wenche Bjerke nå har 10 i sin statistikk. Aril Bekkåsen vil motta gullmerket for sin 7, og tredje for året, og Ulrikke Sandli nærmer seg gullmerket med sin 6. Unge Jonas S. Støen løp i barneklassen inn til sin fjerde, og ser ut til å gå mot en klar seier sammenlagt i årets «juniorklasse» der det ikke har vært gutteseier på veldig mange år.

Før løpet på Børdalsmoen var det live-trekning for cupens semifinaler i Karstenløypa på Eggemoen kommende tirsdag, der en fersk 90-åring, Karsten Hansen (runder 26.) er arrangementsklar i «sin trase».

Her er det klart at Odd Edvardsen møter Britt-Ellen Halse og Knut Olberg møter Brit Sandlie i kampen om Schjongslundfinale 10.okt. Den eneste av disse fire som har gått helt til topps i cupen tidligere er Olberg som sikret seg trofeet i 2001. Med tre løp igjen er det enkelte som virker uangripelige i seierskampen. I første rekke Tove Stensrud i damenes kortløype, som per i dag er helt nede på 22 sekunder, og kan havne i den eksklusive «under 20 sekunder forsamlingen», selv om stryktallene nå er lave.P1070799