Odd’s kommentarer fra løp nr. 12

Det begynner å samle seg mange nulløpere

Velkommen til Mosmoen 26.07.22

HISTORISKE TALL I HØSTÅPNINGEN !

Ikke for å minne om at sommeren er på hell så lenge det står Juli på kalenderbladet, men det har nå alltid vært sånn for oss smultringtalljegere at andre omgang av sesongen har mindre sommer enn høst å varte opp med. Det var på’n igjen i et helt nytt og spennende terreng i den søndre delen av Moesmoen der Svein Gruer ikke bare kunne presentere en nesten historisk stor parkeringsplass, men også ei historisk lang kortløype på 1530 meter. Atskillig lengre enn skaren av kortløpere er vant til. Allikevel lot det ikke til at noen “ vart skræmt”og tok utfordringen uten høylydte protester og tilløp til boykott. Faktisk var det en viss begeistring å spore fordi den var så vidt variert og kupert og annerledes i forhold til de mange flatløypene en ellers opplever. Litt “maraton” godtas en gang i året. At det ble en del høye tall var kanskje ikke uventet, men at både arrangørbasen og undertegnede nærmet seg minuttet uten å “sprekke”måtte bare tas som positiv formutvikling. Det var heller ikke denne gang noen som kunne returnere med smultringtallet, men Eva Solnes Pedersen, Karl Hermod Aarøen og Bjørn Steinar Tuftin kunne i hvert fall dra med seg 1-tallet i bagasjen. Et historisk lavt startfelt i et løp i nærmiljøet (65), skyldes nok fortsatt feriemodus for mange. Det gikk nok også noe utover den utsatte tredjerunden i cupen, som også ble avviklet på Moesmoen. Uvanlig mange opplevde avansement på uvanlig høye tall. Det er nå kun 16 navn som skal plasseres i trekningstrommelen for 4. runde på Eggemoen 16.august. Følgende navn er med i fortsatt kamp om å bli årets Cupmester: Jan Arild Gulbrandsen, Tore Tellefsen, Karl Hermod Aarøen, Bjørn Aaserud, Oddvar Larsen, Inger L.Krokvik, Ingrid Gulbrandsen, Turid Kvifte, Leif Berg, Aril Bekkåsen, Karl Munkerud, Elisabeth Steinkjer, Brit Sandli, Thorleif Gravdahl, Wenche Berg og Gunnar Kvifte.

Godt tilrettelagt arrangement av Svein Gruer som også kunne tilby et romslig startområde med god bredde for “luft” allerede etter få meter.

De to neste løpene foregår i det forholdsvis bynære Børdalsmoen, med en forventet økning i deltagertallet.